Windows 10

Windows 9

Windows 10 – predstavljen javnosti!

Predstavljena je nova verzija operativnog sustava Windows 10. U Microsoftu kažu da će Windowsi 10 raditi na širokom spektru uređaja, od smartfona, preko kućnih PC-a pa sve do servera. Microsoft navodi da bi novi operativni sustav trebao biti znatno lakši i ugodniji za upotrebu od Windowsa 8.

U novim Windowsima desktop i Metro sučelje dolaze u svojevrsnoj kombinaciji, baš kao što su glasine i najavljivale. Pločice i ikone su sada prikazane kao kombinacija klasičnih aplikacija i novih univerzalnih aplikacija, navode u Microsoftu i dodaju da žive pločice još uvijek mogu mijenjati dimenzije prema željama korisnika.

Start izbornik na Windowsima 10 sadrži univerzalni pretraživač, a ponuđen je i tzv. task view za multitasking, koji omogućuje definiranje različitih desktopa za npr. kućnu upotrebu, posao i neke druge namjene, a moguće ih je kreirati četiri.

Do finalne verzije Windowsa 10, se očekuje otkrivanje cijelog niza novih mogućnosti i detalja koji danas nisu predstavljeni. Na stranici http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview uz upute u nekoliko koraka možete dobaviti instalaciju Windows Technical Preview!